dilluns, 18 de març del 2013

Horta i la mare que els va parir !

Desgraciadament la justícia en aquest país és moltes coses però justa no n'és.

Els col·lectiu d'advocats és molt conscient que la fiscalia té un alt grau de politització. La separació de poders cada cop és menor, i només cal parlar amb advocats per a que t'ho confirmin. I cal afegir que jutges i fiscals estan aïllats de la realitat. Certament, una persona que s'ha tancat molts anys per estudiar molt i molt per intentar aprovar les oposicions a fiscal o jutge poc coneix de la vida real i de carrer. Difícilment saben interpretar les paraules i raonaments tècnics d'enginyers, arquitectes o qualsevol especialista en alguna cosa, perquè sols saben de lleis i res del que passa a una feina o una família. I després per aquesta mateixa raó viuen en un submón (pocs amics i vida social tenen) on els que estan per sota la seva escala social no son res. Per això no és el mateix si a qui jutgen és un pobre desgraciat o un immigrant que si qui hi ha a l'altre costat de la bancada és una persona amb diners, un empresari influent, un polític (algú en coneix cap que l'hagin justat?) o un alt càrrec de l'administració...
Anem a pams.
1) Evidentment els culpables d'iniciar l'incendi d'Horta son els dos que li van fotre foc (presumptament).
Com ja vaig dir en un post anterior (la fiscalia i els responsables d'Horta), els bombers apaguen el foc perquè algú els hi mana.
En aquest país s'apaguen els incendis al bosc perquè hi ha una "cultura" d'apagar-ho tot, i la societat es creu que cada cop hi ha menys boscos, i això a Catalunya és totalment fals. Hem passat de tenir menys d'un 10% de boscos a més del 60% en només un segle, i segueix augmentant. Mai hi ha hagut una veritable cultura del foc ni de la gestió de boscos. Aneu a parlar amb la gent del Consorci Forestal a Solsona i potser començareu a aprendre alguna cosa.

2) No entenc com algú (primer el fiscal que ho va demanar i després el jutge per dictaminar-ho) pot dir que (segons la publicació del Diari Segre el 16/3/13, pàg. 13) "resulta evident l'absència de Delta 0 a la presa de decisions. Ara be, la mateixa es va deure a mateixa estructura organitzativa, clarament autònoma i independent, de les unitats GRAF. De la seva no-intervenció en el marc decisional no pot decantar-se presumpta responsabilitat penal" i quedar-se tant descansat.
També diu que van existir "dèficits de coordinació" entre els comandaments dels bombers, però també creuen que no poden atribuir-se només al cap de l'operatiu.
O sigui, que com el servei es va coordinar malament i això és culpa de no un sinó de més persones, que res, cap a casa a dormir tots. Alaaaaaa.
I també que com que els coi de GRAF van a la seva puta bola (que això ho sabem tots, be ara ja no ho fan tant) doncs que res. Que van prendre mal, ara ja no hi son i tots tranquils.

Doncs no! No pot ser.
Amb això que pretenen, que els Delta 0 i Eco 0 es quedin al despatx com fa no gaires anys? així les ordres no son d'ells i si passa algo serà del pringat que hi havia, i si és el que pren mal, millor! Així no li podrà donar les culpes a ningú.
A partir d'ara hem de ser conscients que al bosc ens donaran ordres com fins ara (que no s'apunten ni graben ni res de res) i si passa algo doncs qui pillarà serà el responsable dels seus actes, si t'has quedat és perquè tu has volgut. A foc de vivenda o d'indústria igual, si prens mal o provoques un Backdraft serà perquè has obert una porta o una finestra i aquí s'acaba tot. Que t'electrocutes? No haguessis caminat sobre el cable o tocat no se sap que. No hi ha una ordre directa que has d'agafar-ho. Que no s'ha tret la  llum? res, hi havia molta feina, hi havia descoordinació... i ho sento però el que ha pillat has estat tu. O en una fuita de gas. Nosaltres entrem a tancar l'aixeta, si mentre entrem explota i ens fem mal, serà culpa nostra per entrar, i del que va deixar-la oberta (si és que ho va fer expressament, sinó tampoc). I els GRAFs ja poden vigilar, que la culpa sempre és del foc i de qui el provoca. Si aneu amb la torxa fotent foc, i pren mal algú ja sabeu que us pot passar. 
Per tant ja tenim una cosa que la "Casa" pot fer el més aviat possible, que caporals, sergents, ecos i deltas deixin de cobrar els complements específics de comandament, ja que ells en realitat no tenen cap responsabilitat real en res. La culpa sempre és del que pren mal, de qui utilitza la màquina, el camió o el que sigui. Sabeu la de diners que es pot estalviar l'administració amb això?
Camió Egipci bolcat, de camí a l'incendi de la Granja d'Escarp (2003)
Recordeu quan van bolcar 2 "egipcis"? al final de qui era la culpa? de qui va comprar camions de desert per anar per carretera? de qui no va canviar les rodes de sorra per unes d'asfalt? de l'organització que no va assegurar-se que els camions no circulessin a més de 60km/h? Us recordeu, veritat?

Potser al final hauré de presentar-me al concurs de Caporals, així deixaré de tenir responsabilitat, cobraré més, deixaré de conduir camions mal dissenyats i no entraré a la majoria de serveis.

6 comentaris:

andreu lopez ha dit...

Totalment d'acord amb tu. Estem a un país on sembla que les responsabilitats siguin molt difícils de demostrar i encara que es faci, si és un càrrec amb pes polític se li aplíca una llei subsidiaria implícita vigent en aquest país des de sempre. Una democràcia que necessita renovar-se urgentment, la societat ho demana. Això evidentment fa que la balança de la justicia que està simbolitzada amb aquella senyora amb la benda als ulls...la tingui mal ficada.

Anònim ha dit...

Va ser patètic veure entrar al D0 als jutjats de Gandesa rodejat d'un munt de sots i d'inspectors que l'acompanyaven i li donaven suport, molts d'aquests amics i coneguts dels bombers que desgraciadament van morir. Quan la política entra per la porta, la justícia surt per la finestra.

Anònim ha dit...

Jo a partir de ara ho tinc clar, ja poden manar, i cantar misa. Fare el que em donara la gana, i sino ho veig clar, no entrare a cap pista forestal. Per mi si fai de xofer o responsable no entrare a cap foc.

Anònim ha dit...

Sembla que aquets collons de Jefecillos la responsabilitat nomes la tenen a final de mes per cobrar.

Anònim ha dit...

Tota la raó del món, aixó ho hem de fer petar els de sota. tamt bombers com policies ens hem de juntar i fer-ho petar d'una vegada per totes

Anònim ha dit...

si sobretot ens juntarem amb els mercenaris dels policies. quines coses s'han de sentir! perque despres els vostres companys de les panteres negres ens fotin d'osties