dilluns, 1 de gener del 2024

els canvis de 2024

Quan canviem d'any ens omplim de desitjos i il·lusions. Aquest cop, a can bombers, canvien moltes coses. La primera és que per primer cop en molts anys hi ha un concurs de trasllats que es fa efectiu el dia 1 de gener. Ja era hora. Aquesta ha estat una demanda de molts, però molts bombers els darrers deu anys.
Malgrat aquesta bona notícia, la improvisació habitual d'aquesta casa (anava a dir santa, però no ho és) ha fet que les quatre primeres guàrdies de l'any siguin un despropòsit. Les noves incorporacions no són operatives fins haver completat el seu acolliment. Que no el podien fer abans? Aquí és on hem de millorar. No es podia plantejar una jornada d'acollida durant el desembre? Ni haguessin generat hores (per cubrir l'absència operativa de la seva primera guàrdia) ni caldria forçar al personal (ells inclosos) a treballar un dia festiu. Amb els de guàrdia ja seria suficient. Esperem que al proper concurs es pugui plantejar fer aquest acolliment amb temps. I no és excusa que així ja hi haurà el torn complert, perquè si manquen 5-6 en un torn, acaba cobrint gent d'un altre. I això ja no és una acollida al "nou" torn.
El 2024 ens porta el tancament de la subseu GRAF de Lleida. Com molts, estic sorprès de la rapidesa en què l'han tancat. De fet, els han "expulsat". La DGPEIS volia que no fessin soroll. Però això no se li pot demanar a qui ha cobert les espatlles d'aquesta insensible casa en nombroses ocasions. Si feien soroll els tancaven, si no en feien, també. Simplement han tingut un final menys agònic. Els hereus del GRAF d'Horta han tingut el pitjor dels finals.
Un dels supervivents d'aquell trist succés, avui dia 1 ha estat expulsat del GRAF per ser un dissident de l'organització. Pel que sembla, els qui no combreguen amb les decisions d'aquesta casa, són deportats cap a la Sibèria catalana (Lleida i la seva boira). Que com es sol dir per aquí, tenim quatre estacions: l'estiu molt calorós, l'hivern amb la seva boira i les estacions de tren i d'autobús.
Qui serà el següent? Qualsevol que gosi a menysprear el Pla 20-25, el Pla de Carrera, el 40%, el PGBO o qualsevol altra embolada de "el politburó" (del rus политбюро politbiuró, contracció de политическое бюро politícheskoye biuró 'oficina política') té el risc a ser deportat als sensfins del país (Ulldecona i Llançà) a recapacitar, com si fos una presó russa. I sense dret a un pla d'acollida.
De moment aneu escalfant alguns parcs. Benaurats seran els qui aviat us faran GROS Territorial, perquè ells seran els portadors de tot. Ni tot és tant bonic ni tot està tant preparat. El grau d'improvisació d'aquesta casa no deixa de sorprendre'ns cada dia.

Esperem que el 2024 no ens porti més tancaments ni canvis sobtats de seus. Llàstima que remetre les actuals males decisions costarà moltes dècades de desgast.