dilluns, 13 de maig del 2019

Premi a l'ACR Bombers Lleida

De vegades comences un projecte una mica pel simple fet de voler-te implicar, de ser una mica més, de voler sentir-t'ho una mica teu, de simplement participar i sentin-te integrat encara més... així és com va començar la meva aventura amb l'ACR. L'Associació Cultural i Recreativa Bombers Lleida va néixer fa un grapat d'anys per part de bona part dels bombers, ara ja jubilats, del parc de Lleida. Molts anys després quan jo vaig arribar en aquest parc poc a poc em vaig anar integrant a la vida d'aquest parc, amb dificultat, perquè tenia reducció de jornada per paternitat, i d'algunes de les coses que s'hi organitzaven jo ni me n'enterava. Però poc a poc em vaig fer un més del parc.

Després d'un periode en que l'ACR era més una excusa per organitzar partits de futbol i participar en altres campionats, va arribar el moment que calia canviar la junta i la manera de funcionar. Aquí és quan hi vaig entrar. Ho recordo com una etapa molt interessant i intensa. El primer encàrrec que teniem la nova junta era sanejar els comptes, i vendre/treure un grapat de material de merchandasing que hi havia mort de fàstic. Poc a poc es van vendre les samarretes i part del material, varem haver de fer clauers nous, enganxines amb el casc, que en lloc de comprar a un comerciant, els demanàvem diretament a fàbrica.
Les màquines de cafè i beguda varen començar a rendir. La de beguda ja no venia taronjada de marca blanca, i poc a poc varem substituir llaunes que ningú demanava. Varem incorporar la cervesa 00 (que ara és l'única que tenim), i el cafè de la màquina va ser substituit (no sense recances de part del personal) per cafè natural i de bona qualitat. Un cop tot rutllava econòmicament, podiem començar a invertir en nosaltres mateixos. Una Internet que funcionés, els canals digitals, i ja més recentment es va fer portar el cable. Tot això com a contraprestació a la inversió que cadascun de nosaltres fem cada cop que fem cafè al parc o treiem una llauna d'Aquarius. Però això només és una part.
L'ACRBombers Lleida és molt més. La implicació de la gent en la vida del parc, les ganes de fer coses, el bon ambient van derivar en participar a la Batalla de les Flors de la ciutat, i poc a poc ens varem anar integrant en la vida de Lleida. Un dia ens varen demanar col·laborar amb l'AFANOC, un altre amb el Banc de Sang, un altra amb Sant Joan de Déu, un altra amb no sé quina festa i també s'hi va participar.
La Cursa de Bombers de Lleida també ens ha ajudat a ser visibles per la ciutat i les institucions. Es va crear una mascota (el marraquet Bomber) que surt sempre que tenir algun company disposat a portar-lo. S'ha passejat per la festa del Marraco a la Festa Major i altres ocasions... i poc a poc la feina de l'ACRBombers Lleida ha estat molt menys vinculada amb el futbol i més a la ciutat. De tota manaera cal recordar, molt i molt positivament, la gran organització del Campionat de futbol per bombers, amb la participació d'un grapat d'equips de parcs de bombers de gran part de l'Estat espanyol i també un equip andorrà.

Avui, però, escric aquest post, simplement per agrair i felicitar a tots els membres de la junta de l'ACR Bombers Lleida la seva tasca i la seva dedicació. També ho vull fer extens a tots aquells que des d'aquell canvi de junta van donar la volta a tot plegat. Va ser un tornar a començar i que el passat dia 10, a la Festa Major de Lleida es va veure recompensat amb l'obtenció d'un reconeixement per part de l'Ajuntament de Lleida com a entitat solidària amb la ciutat.
Queda molta feina per fer. Per una part cal organitzar la 10a edició de la Cursa de Bombers de Lleida (l'única a Catalunya que organitzem els bombers, amb el suport de l'ACR i també d'institucions com l'ajuntament, la diputació o Bombers), seguirem col·laborant amb l'AFANOC, el Banc de Sang, el Sr Postu i amb tots aquells amb qui es pugui arribar. També tenim pendent d'acabar d'arreglar el "manolito" (aquell vell camió de bombers, que teniem tirat al mig del jardí) esperem veure'l recuparat en un parell d'anys, però no és fàcil ni barat. I tot de projectes de futur que hi ha sobre la taula, al museu o a l'arxiu de l'ajuntament. L'ACR Bombers Lleida té molt vida i moltes ganes de compartir-la amb els carrers.
Felicitats a tots aquells que heu dedicat les vostres hores a fer de l'ACR el que és ara. Per molts anys.