dilluns, 27 de novembre del 2017

I el calendari de bombers?


Doncs si, ja estem a 5 setmanes d'iniciar un nou any, i abans de fer recopilatori de com ha anat a nivell bomberil aquest 2017 (que reconec ho tindré difícil per explicar) primer haurem de canviar el calendari (o sigui comprar-lo) i a partir d'aquí planificar guàrdies, festes,vacances i guàrdies d'estiu...
Perquè encara que els foranis a Can Bombers no us ho cregueu, aquests dies ens toca elegir les quinzenes de vacances de l'any que ve. D'aquesta manera els podrà muntar el quadrant de guàrdies i assignar les addicionals de l'estiu. I finalment poder quadrar a 72 les nostres guàrdies, on amb posterioritat caldrà fer la quadratura del cercle per tal d'assignar-nos als varis torns formatius per a les diferents sessions que hagem de fer.
Si, segur que no és fàcil. S'intenta que tots treballem igual nombre de festius (tot i que les vigílies a vegades son traïdores: Sant Joan, la nit de Reis o el 24 i 31 de desembre en son un bon exemple). A més, mirem-ho com ho mirem per les festes de Nadal sempre acabem pillant un parell de dies assenyalats, que formant part d'una quinzena especial, doncs si, costa. Costa perquè son 24h. En altres feines pots no estar al dinar de Nadal, però arribes per la tarda i acabes unint-te a la taula, ni que sigui  a les 6 quan tothom està fart de torrons i neules. O si hi estàs, saps que un cop dinat vas a treballar. Nosaltres no. Després de molts anys t'acabes acostumant a celebrar el Nadal, els Reis, i també el Cap d'Any amb la colla d'"amics" que acaba sent el teu torn. Però que per molt bé que ens ho acabem muntant mai és com estar amb la família i els fills.
D'això és el que tinc ganes ara mateix...
Per tant, quan a final de novembre i primera setmana de desembre has d'escollir les vacances sempre ho fas amb aquesta cosa rara de repassar el calendari i veure quins d'aquests dies t'acabaran tocant. Per molt que després tinguem altres dies sense guàrdia no arribes a compensar-ho. Fa més de 20 anys que estic a Bombers i em segueix costant fer la guàrdia de Nadal i de la nit de Reis. Aquest seguiré de baixa, el que no em faig a la idea és de plantejar-me les vacances de 2018. Ni sé quins dies em tocaria guàrdia d'aquests tant assenyalats... i evidentment Nadal de 2018 em queda massa lluny. La veritat el que tinc ganes ja és de fer guàrdia, pujar al camió, tocar la sirena pel Passeig de Ronda, saludar als nens des del camió i apagar foc. Això és el que ara em passa pel cap.


I clar, com que he començat parlant de calendaris, potser que parli dels calendaris que més us interessen a tots, oi? Qui no ha vist un calendari de Bombers? Si, aquells amb tios catxes, poca roba i agafant els estris típics de bombers... Fa alguns temps vaig parlar d'aquests calendaris... això d'imaginar-me tios catxes i oliosos no és el meu estil. Però a la secció femenina us encanta a la majoria. Doncs bé, des de fa alguns anys el "calendari autèntic" de bombers ja no és amb tios catxes, és amb bombers solidaris. Els mateixos bombers que ajudem al gran recapte, amb l'AFANOC o a la recollida de roba i material per als refugiats en diferents campanyes durant l'any.

Des de fa ja un temps el Calendari de Bombers recull diners per a la investigació de malalties per a nens amb una organització tant important a casa nostra com és Sant Joan de Déu. Al calendari hi veureu nens, bombers, camions i eines però el més important son totes les il·lusions que hi ha darrera aquestes fotos i el mateix calendari. El calendari és ajuda per a tots aquests nens i nenes (que un dia poden ser els nostres, els dels nostres veïns, dels companys de feina, alumnes o simplement infants anònims fills de qualsevol família rica o humil. Les malalties no distingeixen. Qualsevol dia ens poden tocar, com una loteria i tots, absolutament tots hi tenim números.

Si us plau. Busqueu el Calendari de Bombers i compreu-lo. Amb ell ajudeu a tots els nens.