dilluns, 22 de febrer del 2016

De què anem?

Si analitzem el que estem vivint les últimes setmanes i ho fem amb la perspectiva del que nosaltres mateixos hem promogut els últims dos anys podem arribar a la conclusió de que som incoherents, interessats i ineptes.
Algú s'ha adonat que hi ha "pega" als laterals d'alguns camions? Algú recorda què son les pintades mig esborrades dels camions d'alguns parcs? Algú recorda les assemblees als parcs de fa un parell d'anys? Algú recorda que estàvem enfadats? Recordeu l'amenaça del canvi d'horari? Recordeu la baixada salarial? Recordeu l'eliminació dels dies de festa i dels d'antiguitat? Recordeu la posterior imposició de l'augment del nombre de guàrdies? Em dóna la sensació que ja ningú ho recorda. Recorda algú que els bombers estem de vaga?

Com pot ser que portem 2 anys de vaga i els camions ni estiguin pintats, la gent torni a fer hores extres, ja no ens queixem per cobrar menys que fa 4 anys, tot i fer més hores?

L'anàlisi és fàcil. Aquí ni ha canviat ni canviarà res. Tot és una performance per a fer creure a la bomberada que des del moviment sindical es fa alguna cosa i també se'n fan des de la política i directiva de bombers per a "millorar" l'eficiència dels seus mitjans. M'explico.
Hi hagi qui hi hagi de Conseller o de Director General (perquè han canviat) no tenen el domini de Bombers. Poden justificar més o menys els pressupostos per si s'ha de renovar flota de vehicles o d'edificis però poca cosa més. La partida de personal, que acaba sent els diners destinats a sous, ha calgut disminuir-la, per tant res d'oposicions i a esperar que el nombre de personal disminueixi després de jubilacions i baixes per força major. En definitiva porten uns anys de feina molt i molt fàcil. Esperar a que es redueixi el nombre de bombers, que els vehicles s'envelleixin (ara que estaven en bones condicions i podien aguantar) i com que la meitat de parcs ja estaven renovats també podran aguantar una bona temporada més sense inversions. Així que a tirar d'estadística, veure que amb menys bombers no passa res, i en el moment en que comença a faltar gent provocar un augment forçós d'hores de guàrdia (aprofitant que com que es cobra menys, un incentiu és una petita remuneració econòmica compensatòria). I contra això els sindicats no hi han lluitat. Van posar el crit al cel al principi... "ens ho tornaran tot" cridava algun. Però la reducció salarial provenia de la Funció Pública estatal, mentre que l'eliminació de festes i la imposició de les guàrdies d'estiu ha vingut derivada per la mateixa necessitat de mantenir un "caramel" mal lligat en anteriors acords.
A partir d'aquí? tots els mals els tenim a dins. L'estructura organitzativa de bombers no funciona, o això és el que jo dedueixo, perquè fa 25 anys que estic a la casa i sempre he vist als mateixos al cap davant d'aquest vaixell. Els que ahir eren tècnics i caps de regió avui son responsables del servei tècnic, de l'escola, la subdireció general operativa, de mitjans aeris, sala central, etc... Els mateixos caps amb uns altres barrets.
Els mateixos que fa 15 anys van permetre tenir operatius Comets i Egipcis de més de 20 anys d'antiguitat ara son els que volen salvar el Cos de Bombers organitzant i fent eficient l'estructura, la gestió de personal i els recursos tècnics. Per això avui ens trobem amb anomalies com l'Eòlia, una investigació sota secret de sumari per la contractació de Mitjans Aeris, un dèficit de personal, la baixa motivació, dos concursos de trasllats mal organitzats i sense criteri de puntuacions, bombers sense plaça definitiva (després de 5 anys d'aprovar l'oposició), furgons de risc químic mal equipats, furgons de punt de transit parats, cabrestants elèctrics que no es reparen de fa anys i un bon grapat de queixes i mals humors que la gent de baix de tot anem acumulant.
Així que alguns seguiran treballant per recuperar una paga i una festa que ens deuen, per a que els vells sindicats puguin dir que fan coses pels bombers. La resta, que som els pobrebombers haurem d'anar tapant les misèries que ens trobem cada guàrdia. I contents això si, per tenir feina. De què anem?

1 comentari:

Anònim ha dit...

Dedde que es cobren hores extres el personal esta adormit, de cara a la societat i companys funcionaris no tenim vergonya , i tenen raó