dilluns, 16 de febrer del 2015

alegries i decepcions

Aquesta ha estat una setmana complexa a nivell personal. No tot és bombers en la meva vida ja que participo en diverses associacions. Una d'elles m'ha portat molts malts de cap i me'n seguirà donant les properes setmanes. Tot i això faig l'esforç d'analitzar un parell de coses que també m'han fet pensar aquests dies.

Primer i el que més m'ha sorprès és el merder muntat amb la dimissió dels caps i sots caps de les agrupacions de bombers voluntaris. Merder, perquè hi ha divergències de criteri. No tothom ho entén. Hi ha gent que com hi ha una bona majoria doncs donen suport a la mesura, digues-li per mimetisme o simplement per anar tots a una. Be, em sembla molt coherent. També em sembla coherent la discrepància. O és que no es pot discrepar? M'ha sabut greu alguns enfrontaments vistos a Twitter entre gent que han estat molt companys i han compartit moltes hores d'organització de múltiples mogudes. De debò, m'ha sabut molt greu. Per una part el no enteniment de la discrepància i per altra aquesta arribada a l'enfrontament personal. Si ho llegiu, que em llegiu els dos, reflexioneu. Primer l'amistat, la resta no val la pena.
L'altra aspecte que m'ha sorprès és la bona valoració que s'està donant a les nostres reunions de inici de torn (en llenguatge anglosaxó s'anomena "briefing"). 

Va coincidir amb el temps al nostre canvi d'horari. I que fèiem a les 7 del matí? Si nosaltres sempre entràvem a les 8. Doncs en lloc de perdre una hora de la nostra vida, la guanyem amb el coneixement de l'estat dels recursos del parc. I així es va començar "copiant" una mica les reunions que feien els "grafos" del torn D del parc de Lleida, i quasi sense donar-nos compte la reunió es va convertir en una micro-xerrada de què havia passat als 3 torns anteriors. (reparacions, manteniments, incidències, estat de vehicles, dubtes, alguna nova instrucció, horaris, i una llarga llista de coses a comentar.

Paral·lelament el torn B (*) també va establir una reunió inicial, amb un criteri força encertat de que al "guanyar" una hora pel matí el que calia era aprofitar-la i no perdre-la. Així doncs, potser abans potser després, els torn B i el torn D vàrem establir la realització de reunions a l'inici de la guàrdia. I  al final s'ha estès a la resta de torns. Ostras, sembla que al nostre parc alguna cosa es fa be. De fet, mai he dubtat de la bona predisposició de la gent, ja que pràcticament tots assistim a aquests briefings matinals. Pràcticament sempre estem tots.
Aquesta reunió ha traspassat la porta del parc i pel que sembla a "la granja" els ha cridat l'atenció. Bueno, fa uns dies els vàrem proposar, que com que va coincidir amb el nostre canvi d'horari... perquè no fan un canvi d'horari la resta de parcs? Que entrin a les 6 del matí, així podran fer el Briefing. (és broma), espero que a cap calenta cadires de "Sarda" se li acudeixi que els parcs entrin a les 6 per poder fer-lo :-P

Ara seriosament. Una gran notícia que a algú de galons grocs es fixi amb el que fan un grapat de tios vestits de blau a primera hora del matí i ho valori i pensi que això és exportable. La veritat, a tots els companys en ha agradat que per una vegada se'ns reconegui la feina feta. Gràcies.

(*) He realitzat algunes modificacions, per tal de donar al torn B el mèrit que es mereix. Si ho havia omès és perquè ho desconeixia.

2 comentaris:

Un que llegeix ha dit...

Potser si que al vostre torn va ser un copiar i pegar de les reunions matinals que feien els GRAF però una cosa et puc assegurar, que al teu torn fantasma els inicis van ser altres de ben diferents de com tu afirmes.
Que va ser primer, el ou o la gallina?
si us plau Alfons, informat be abans d'escriure

Alfons Tormo Vilà ha dit...

Doncs puntualitza i corregeix, no em deixis aixi.