dilluns, 15 d’abril del 2013

Tardes de futbol

Queda poc per saber alguna cosa més sobre la campanya forestal i per conèixer si ens quedem sense 56 Pathfinders per falta de pagament, per això avui faré un article d'impàs a l'espera de novetats. Per cert, sembla que algú llegeix aquest bloc, vull dir algú que té poder de decisió, ja que el 3.19.40 segueix a Cerdanyola. Li estan revisant el canvi de marxes automàtic. Em diuen que el fabricant l'està revisant, ja que al seu dia el van haver d'adaptar a aquest model tant particular... I ara que direm si deixa de fer crecs i crocs?
El gimnàs del parc de Lleida en una visita oficial recent
(imatge extreta de http://www.emporda.info)
Amb el canvi d'horari del rellotges ja es fa fosc una mica més tard, i la temperatura és més agradable. Això fa que poc a poc anem deixant el gimnàs del parc i comencem a fer partits de futbol. El nostre torn, la veritat sigui dita, és poc futbolero. És més de passar-se un parell d'hores a la bici estàtica o a la cíclica. Però com que de tant en tant hi ha algun canvi de guàrdia doncs apareixen per aquí els futboleros del torn B i apa, tots (o quasi tots a jugar).
Tot el procés s'inicia després de dinar, amb una estona de descans al sofà, algun cop veiem la peli sencera, però generalment poden més les pestanyes... I aquí és on entra en acció el nostre estimat "Iba" que prepara la safata amb els gots, el sucre, la mel i unes galetes, després porta la gerra amb el te nostre de cada guàrdia. I per la megafonia ens informa que l'hora ha arribat. Mentre fem petar la xerrada sobre algun servei del matí o d'aquests últims dies ens anem posant ja inquiets per si al gimnàs tindrem bicicleta o arribarem tard. Però quan arriba aquesta època és qüestió de mirar quanta gent hi ha per fer un partidet de futbol.
Algun cop baixa algun company de Control, l'E0 i/o el D0. Així podem acabar de fer un parell d'equips de 5. I quan arriben els forestals hem de fer equips de 6, el que passa però és que sovint acaben 4 contra 4 perquè és l'hora en que apareixen una part important dels serveis durant l'estiu. Però be, es fa una bona estona d'esport i molts cops és quan tenim més relació amb els forestalillos que durant la resta de guàrdia. Nosaltres fem la revisió a primera hora del matí quan ells encara no han arribat. I ells la fan quan nosaltres estem fent alguna pràctica o netejant o algun apanyo per la cotxera. Així que a banda dels incendis forestals, on estàs moltes hores, sol hi ha una convivència real al partit de futbol. Però això si, quan a final de campanya es fa algun soparet, anem plegats a menjar-nos un bon entrecot.

La veritat és que ara com ara és un luxe poder jugar en aquest camp que tenim. Quan era de formigó no hi havia guàrdia que algú no hi prengués mal. Ara, en canvi ens hi fem un fart de córrer amunt i avall i a menys que et donin un cop ningú en surt lesionat.
No us sorprengueu, aquí hi ha un camp de gespa artificial no perquè la casa es tornés boja, sinó perquè calia arreglar la de formigó antiga i quan ja el tenien pressupostat però començaven a retallar perquè se'ls disparaven els costos de La Granja (l'edifici de Regió) i el del parc els vam fer veure que un camp de gespa seria més econòmic. Així doncs, els bombers del parc vàrem fer estalviar uns calerons (que es van gastar en alguna altra cosa, segur) als pressupostos de l'obra de remodelació del parc.
Res, Que comenci la campanya ja aviat, que portin un camió forestal, de no sé on, però que el portin en condicions, que com sempre camió que arriba, camió que se li han de fer un grapat d'arreglos, no sé si per deixadesa dels altres o és que com aquí treballaran cal que estiguin en condicions.