dilluns, 7 de gener del 2013

Recuperant les demandes d'un article anterior

Ja que comencem un nou any, miro enrera a les coses que he escrit i m'ha cridat l'atenció l'article del dijous 3 de febrer de 2011, anomenat: "Preguntes al fantasma d’un Conseller". Al final d'aquest us deia que en un temps us respondria si hi havien canvis. Be, el Conseller Puig ja no hi és. Sembla l'hora de fer una mica de balanç del que jo reclamava.
Començava parant de l'Incendi d'Horta. Actualment tinc pendent un article explicant les poques coses aconseguides després de la Comissió parlamentària. I potser algun dia us escric la meva versió, més dura, que he acabat deduint després d'escoltar les mil i una versions dels flash backs d'aquella tarda.

Respecte tot el que ha esdevingut posteriorment... o algú ho ha anat tapant o simplement s'ha anat esvaint en el temps. Però recordeu que hi ha un judici pendent... espera que esperaràs. Llàstima que la memòria humana es dilueixi amb el temps.

En aquest temps (dos anys) també hem anat veient com els tècnics s'han anat posicionant. Alguns segueixen anant a la seva i pocs ben pocs realment treballen pel servei i les persones.
En aquell article també hi parlava de Vehicles. Tranquils, ja no veurem ni camions ni vehicles lleugers nous en molt temps! Recordeu que amb "aquestos" sols teníem Comets i Egipcis! I d'això no fa tant temps (10 anys). De moment ja ens han comprat les Kangoo, que tenien els Renting caducats. Que porten 150.000 km? cap problema, es recompren, que encara fan patxoca exteriorment i acabaran com els Renaults19 que encara hi ha per algun parc. Són la versió "moderna" dels Renault 4, recordeu?.

Respecte als nous dissenys d'armaris des del Servei Tècnic... si que han canviat alguns noms, i es va crear un grup de treball, però ja se sap, aquí hi ha gent que es mou més per interessos i notorietat que per capacitat tècnica real.
I parlant del Parc de Lleida, tenim el mateix personal que l'any passat. S'han jubilat 2 caporals i han entrat 2 bombers. Un d'escala bàsica (per concurs) i l'altre perquè va tornar d'una comissió de servei i li han donat aquesta plaça de forma provisional... Doncs això que seguim tenint quadrants amb "bombers fantasma".

L'edifici segueix amb la calefacció que fa el que vol. Quan li toca el sol el manòmetre indica sobrepressió i talla el gas. Quan fa fred li fot a tope, encara que a dins ja estiguem amb màniga curta...
Les llums automàtiques no s'apaguen, les de la cotxera encenen quan ja és molt de nit o s'apaguen al primer feix de llum matutina... i acabem engegant manualment les "campanes" i els florescents laterals.
Finalment algú va reparar els "pixadors", després de gairebé un any precintats.
I evidentment els vestidors segueixen sent petits i pel gimnàs ja estem pensant com "arreglar-lo" a la nostra manera.
I què dir del meu estimat Risc Químic! Es va començar fent una pràctica mensual conjunta amb els parcs amb furgó i es va ampliar amb els de Mora i Ascó, però ja a inicis de 2012 va anar deteriorant-se. Poc a poc s'han deixat de fer. Potser perquè calia cobrir les guàrdies, potser perquè en realitat no hi ha un pla formatiu ni una voluntat d'engegar-ho de forma efectiva. La casa segueix sense aclarir el model a seguir, però el pitjor és que ara no n'hi ha!
Tot això ha sortit sense parlar de les misèries de com ha funcionat el servei a finals de 2012. La setmana que ve intentaré fer una demanda de coses a millorar... vaja, com si fes una aportació d'idees en positiu, encara que algú no s'ho cregui.

3 comentaris:

Llegat 2018 ha dit...

Ja sé que serveix de ben poc que els ciutadans sense responsabilitats us diguem que estem amb vosaltres i que ens sembla escandalós que un cos tant essencial com el vostre estigui tant precari, i tant de temps... Us envio el meu suport, i de ben segur que si decidiu mobilitzar-vos, rebreu el suport de tota la ciutadania. Ànims i gràcies per la vostra incansable dedicació.
@siddhartha1967

Anònim ha dit...

Totalment d'acord amb tu Alfons, per primera vegada! crec que malauradament desprès d'Horta de San Joan les coses han canviat molt poc per la gran majoria del col.lectiu (Professionals/Voluntaris), per alguns potser si....... però aixo espero que el temps els hi faci pagar!!
A dia d'avui segueixo pensa'n que desprès de la mort de cinc companys no s'hagi fet autocritica en molts estaments de la institució i no sapiguem encara que es el que va passar i el mes greu de tot... ha on es va fallar! crec que no descobreixo res al dir que aixo per desgracia pot tornar a passar en qualsevol foc!! m'agradaria saber on son els Srs. dels sindicats que lladren molt i foten molt merder entre els diferents col.lectius però que de moment en alguns temes callen com putes!! en comptes de sumar entre tots i buscar solucions que ens afecten a tots.(també va per els polítics que xerren molt però que no han fotut res a dia d'avui!!)
La falta de gent a molts parcs professionals/voluntaris comença a ser preocupant, si aixo i sumem que com molt be dius la renovació del parc mòbil s'ha aturat de manera sobtada, juntament amb un manteniment penós dels vehicles dels parcs, sumat a l'edat d'alguns d'ells, la falta de Epis forestals, material bàsic com roba, manegues, llances etc., etc.... fa que que la cosa pinti molt negre....
Cada vegada mes ens la estem jugant amb uns vehicles fets una merda!! comença a ser hora que tots plegats (Professionals/Voluntaris) comencem a sumar en comptes de fotre'ns merda a sobre, i reclamem d'una vegada millores urgents en material, o haurem d'esperar que torni a passar alguna altra desgracia amb algun servei per tornar a fotre el crit al cel??

Mazur ha dit...

Sr. Anonim, només diré una cosa a lo que has possat: AMÉN