diumenge, 1 de juliol del 2012

dels altres també n'aprenem

És de justícia reconeixer quan algú ha fet o ha escrit alguna cosa que expressa no solament coherència sinó una certa raó.

Aquest és el cas d'un bomber voluntari del parc de Sant Jaume dels Domenys, el podeu llegir directament al seu blog. http://bomberssantjaume.blogspot.com.es/2012/06/quin-estiu-ens-espera.html

Ell ha sabut expresar coses que jo no he sabut dir amb suficient claretat, ja que sovint els bombers voluntaris interpreten la meva manera d'escriure com a una ofensa. No estic d'acord al 100% en el que diu el "Mazur" però s'hi acosta.

12 comentaris:

Mazur ha dit...

Gràcies Alfons per les teves paraules.

Espero que aquesta "guerra" entre voluntaris i profesionals s'acabi d'una vegada, que no estem aquí per batallar entre naltros sino per apagar focs.

Salutacions

Anònim ha dit...

No penso llegir, ni penso opina sobre el escrit, però en veure bombers de Sant Jaume dels Domenys, me enrecordat de un servei en el qual em van escaldar, per que??? Us preguntareu?? Per que els bombers voluntaris que estaven al foc de una vivenda, eren auxiliars, manats pel Cap de Parc de Sant Jaume, que no tenien la formació per anar-hi. Eren Auxiliars Voluntaris. En arribar, ells estaven tiran aigua per fora de la vivenda sense efectivitat (el foc estave dins) el meu Caporal els va ordenar no tirar aigua desde fora i a un binomi de Bombers PROFESSIONALS, entrar a dins apagar el petit foc de cuina.
Doncs encara no se per que!! Quan estavem a dins apagan la cuina i fen control de fums, els bombers voluntaris van començar a tira aigua desde fora, i ens van bullir.
Per que? Per que tenen molta bona voluntat, però no son PROFESSIONALS, i apagar focs no es un JOC DE NENS, es més serio del que ens pensem i de tant en tant ens toca deixa la pell, per culpa de algu que no en te ni puta idea de de fer segons que!, per que no es la seva professio, son fustes, infermers, MOSSOS, mecànics, etc.... que en la seva feina seran uns PROFESSIONALS, pero lo de bombers es un HOBBI. Feu-nos un favor!! Quedeuvos a casa i anirem tots més bé, i probablement mols dels vostres pobles deixaran de ser VOLUNTARIS per PROFESSIONALS.
Una millora per tot el nostre PAIS.

Xavi ha dit...

La millora per al pais seria que la gent com tu que critica i explica una historieta anonimament que no pot ni provar es fotes la llengua al cul!

Això cada vegades és més insoportable. Anem fent entre tots que estem quedant ben retratats començant per l'incendiari que escriu aquest blog i després esborra els comentaris que no li interessen

Au a cagar a la via, tan els uns com els altres

Anònim ha dit...

vull demanar un favor, al col · lectiu de bombers voluntaris, no vulgueu seguir amb aquest joc, que al final acabaden tots malament, i això ens creara algún conflicte, en algun serveir, amb funcionaris, només demostrant la nostra professionalitat en els serveis, podrem desmostrar el que valem, i tu Alfons, tanca el bloc, si no, en els propers dies, faré una queixa, al director general, perquè prengui una decisió,, perquè l'únic que fas, és tirar més llenya al foc, tindràs notícies. ..

Mazur ha dit...

Responent al primer Anònim. Aquell Cap de Parc que diu, ja saps que fa uns anys que no està com a tal. I sobre aquells Auxiliars que dius, te puc ben assegurar que ara son de la secció activa amb el curs aprovat i varis anys d'experiencia.
La situació que has explicat, si be no la negaré, va passar fa anys i tot això ha cambiat moltíssim i a millor. No crec que sigui el moment de remenar la merda d'aquell servei, perque si vols, també podria parlar jo d'algunes cagades del teu parc de El Vendrell que he vist amb els meus propis ulls.
No pretenguis possar al parc de Sant Jaume dels Domenys pel terra per un servei de fa anys que va anar malament per culpa d'un indiviu que no es que sigui molt grat al nostre parc

Anònim ha dit...

Es perjudicial pels dos cossos fer comparacions ridicules, yo tambe he vist com un sergent es quedava sense aire en la -3 en un parking a Sabadell o com un sergent amb Bi-Botella es quedava sense aire en un simulacre de tunel perque nomes havia obert una griferia, o com un caporal patejava un lukas combi en un accident perque no anava, clar si no selecciones una linea de treball el hidraulic no es adivi per saber a quina linea ha de donar pressió. De verenosos n'hi ha als dos colectius pero crec que anar-nos espiant i retreient coses no es la millor manera per donar un bon servei, simplement si veiem algu malament mirem de rectificar i ensenyar com es fa, sempre que n'estiguem segurs. Fa poc vaig viure com uns forestals ensenyaven a uns Bombers funcionaris i uns voluntaris com es tancava un anell d'aigua. Aquest que es predica tant PROFESIONAL d'apagar focs i ens menyprea als demes quedaria sorpres de lo molt que li podem ensenyar alguns voluntaris sobre moltes coses, sobretot els que tenen oficis i son veteranillos, pero clar si al arribar a un servei al veure una V ja et tracten com si fossis un lepros no convida a explicar o ensenyar res. La veritat es que no es pot generalitzar, la amjoria de funcionaris-profesionals ens tracten be pero sempre hi ha el notes discordant.

Alfons Tormo Vilà ha dit...

Tant sols un comentari, dirigit a tots i especialment al Xavi:

Sols he esborrat els comentaris que contenien insults, la resta tot i que possiblement diguin bestieses els he mantingut.

Jo no considero que el bloc sigui incendiari (altres si que ho penseu), però el fet de dir les coses pel seu nom i deixar l'espai obert on rebatrem i dir la vostra opinió, hauria de ser un exercici de salut.
Per millorar cal conèixer els teus defectes. A partir d'aquí podràs millorar.
Nosaltres al torn així ho fem.

alfonso ha dit...

És llastimós vore tot això sobre tot el del anònim és patètic porto mes de 20 anys al cos i ma passat de tot també e trobat funcionaris llastimosos en la feina i en paraula com tu anònim me jugat la vida per la sacietat i ho continuaré fent tu ven segur no em pararàs i si vols tindre lio a un servei quedaràs retratat tu segur com a bomber i com a persona, el enemic es L'Administració a vore si et dones comte de una vegada

Anònim ha dit...

Sóc bomber Voluntari, del parc de Collbató, amb uns anys d'experiència a la casa (9 concretament), i vull analitzar una mica tot aquest "puré" que cada setmana va agafant un regust més amarg i que crec que no beneficia a ningú, ni a funcionaris ni a voluntaris, i molt menys als BOMBERS.
Primer agrair a l'Alfons deixar-nos participar a tots en el seu blog, tot i que moltes vegades no comparteixo els seus arguments, en això actua democràticament i tinc l'esperança que finalment arribarem a una posició comú i bona pels 2 col.lectius.
Primer de tot m'agradaria dir una frase que resumeix molt bé part del què està passant, "en todos lados cuecen habas" o alguna cosa semblant....
Amb això vull dir-te Alfons, que evidentment que hi ha voluntaris que no actuen correctament, és més sobreactuen, com aquell actor que no se sap el paper i vol quedar bè improvitzant el seu guió. Però siusplau, no generalitzem, hi ha parcs on aquest tipus de personal són majoria i ni tan sols el cap de parc se n'escapa, però hi ha llocs on no és així.
Dic això perquè malauradament molts funcionaris estan treient a la llum males actuacions de certs voluntaris, com intentant generalitzar en el colectiu una manca de formació (després tocaré el tema formatiu) i s'obliden de que també hi ha funcionaris (i alguns amb moltes ratlletes i alguna estrelleta, que en fan cada una que seria per enmarcar com la cagada del mes (per cert, això no és una opinió meva, que per a algú no té validesa com a voluntari, és una opinió contrastada amb funcionaris, als qui respecto i mantinc una bona relació amb la majoria d'ells).
Dit això, passo a analitzar realment el nucli de la qüestió.
1. Preparació i criteris d'accés als voluntaris:
- Crec que està àmpliament reconegut el fet de que el sistema actual no és bo, ni per accedir ni per preparar a futures persones per col.laborar en les tasques d'emergència.
Molts voluntaris volem que es varii això, però no creiem que passi per l'eliminació de voluntaris. Simplement, amb unes proves d'accés acurades (evidentment abans de fer el curs bàsic) i una formació obligatòria consensuada per tothom s'eliminaria part de la polèmica actual. Això si, els funcionaris haurien d'acceptar que hi pot haver gent amb la mateixa qualificació i formació que ells però amb un règim laboral diferent (de fet això és el que "pica" a alguns que es pensen que un cop són funcionaris són els amos del món...) Per cert, a França i a altres països europeus ja funcionen així.

Anònim ha dit...

2. Formació: Doncs el què deiem, fer una formació com cal és bàsic. Per a tothom és clar. Un altre cop parlant de voluntaris crec que hauria de ser una formació a nivell dels funcionaris, amb moltes hores de pràctica, ja que és així com s'aconsegueix que la gent no "s'apalanqui" al sofà o al gimnàs (això va per algun funcionari "madelman") i tots estem sempre preparats i a punt per a actuar.
Sabeu una curiositat? A França la formació la donen a la vegada pels voluntaris i pels funcionaris, en parcs de Voluntaris on hi ha 1 o 2 funcionaris!!
3. Relació Funcionaris-Voluntaris:
- Ara mateix, tal i com estem i amb els temps que corren és insostenible.
I novament no generalitzo, repeteixo que conec funcionaris amb els que tinc una molt bona relació, ens entenem perfectament i a l'hora de realitzar serveis no hi ha hagut mai cap problema, escoltem, esperem, i si cal actuem, a no ser que no hi hagi ningú més que nosaltres, és clar. De totes maneres crec que mai per una emisora s'hauria de sentir allò de "ens ho fem sols" si hi ha un equip de funcionaris en camí, jo almenys actuo així, i m'agrada que algun comanament s'arribi a la zona i em doni el vist-i-plau... no se sap mai!
El meu sistema de funcionament ideal per al servei passaria per un sistema mixte, REAL, no el què hi ha ara, i s'ha d'aconseguir que el cos de funcionaris creguin en nosaltres, no deixar espatllar-ho tot per si cobrem més o menys, per si treiem o no feina, ja que alguns d'ells incompleixen normes ètiques i laborals continuament amb els "pluris", i si, reconec que hi ha hagut certs voluntaris que han abusat i molt del sistema actual. També haig de dir que ARA mateix això ja no és possible, ja que la Direcció (almenys la Regió Sud) ha posat el frè de mà a tot això d'una manera radical. A d'altres Regions malauradament em consta que no..
Finalment vull dir una altra frase per acabar, "divide y vencerás".
Que cadascú en tregui la conclusió que vulgui, però mentre estem barallats entre nosaltres (repeteixo que no tots) es van prenent decisions que afecten als BOMBERS, que en això si que hauríem d'estar d'acord en que ho som TOTS.

Anònim ha dit...

perdoneu el "rotllo" finalment l'he hagut de dividir en 2 parts...jeje

Voluntari ha dit...

Alfons ,ets molt valent,aixi que borres els comentaris que no t'interesen? aixo es de nens dolents,ets tot un machito,es com allo que diuen de "tirar la pedra i amagar la ma", com l'escrit de tu i els teus al segre,que no podeu viure sense nosaltres ( els voluntaris)? al igual tens somnis erotics i at toques a les nits pensant amb la paraula "Voluntaris"? per que ja amb diras tu, si la resposta que feu al diari sobre una carta al director,que en cap moment se us nombra,ni seus ataca,a de ser l'atac cap al nostre col·lectiu?jo crec que ja us esteu pasant de mare i que els funcionaris voleu tocar-nos lo que no sona amb els voluntaris,ja que no teniu pebrots de anar en contra de l'administracio,per que us fan por!! i sabeu que si apreteu massa a la direccio,al igual us treuen aquelles horetes extres tan ben pagades que us donent,a qui si Alfons? que lo mes facil es atacar-nos a nosaltres ,que no pas a l'administracio ( per que sabeu que seus pixaran a la cara, no com nosaltres que amb una setmaneta de presio,vam aconseguir lo que voliem i ara vosaltres esteu gelosos)Bueno ,aqui hu deixo ,pero no sense dir-te avans Alfons ,que si vols ja at farem arrivar alguna xerretera de voluntaris,per que at puguis inspirar mes be,a les nits de guardia i soledat.