dimecres, 20 de juny del 2012

Algunes puntualitzacions a la MD, les guàrdies complementàries i els voluntaris

Per molts noms que se'ls hi posi, les mancances son les mancances.

La MD, estem d'acord molta gent, és un invent de la casa per a no posar més bombers i poder disposar de personal per cobrir la manca endèmica de personal. Cada bomber es reparteix les més de 200 hores previsibles en guàrdies per cobrir mínims de torn, visites d'escoles, serveis preventius (festes majors, coets, diables, concerts, esdeveniments esportius...) també s'hi acaben posant pràctiques i simulacres com a complement a la formació. Aquest últim, a la Regió de Lleida, és el punt que millor ha funcionat, i per sort els darrers temps els de “no MD” també hi podíem assistir, compensant algunes hores de guàrdia.
Possiblement la MD tingui el final proper, tampoc hauria d'haver començat mai. Però si manca gent per algunes guàrdies, compensar formació, pràctiques i simulacres, doncs que hi farem, repartirem les hores amb la gent que realment està disposada a fer-ne, encara que sigui amb un “contracte d'exclusivitat”.
A l'estiu s'evidencia més la necessitat de personal. És obvi, ja que en aquesta època el nombre de serveis augmenta. Però no augmenta en tot, sols en serveis de sembrats, matolls i zones boscoses. Per això, davant la impossibilitat de disposar d'hores "lliures" del personal per a fer a l'estiu, cal fer un invent anomenat guàrdies complementàries. I la gent, voluntàriament ha anat fent des d'aproximadament 1998. Evidentment si ningú ha anat actualitzant el preu sembla normal que cada cop hi hagi menys gent disposada a fer-ne. I si ajuntes que els últims anys en algunes regions pràcticament ningú n'ha fet... i que ha calgut reforçar els Punts de Trànsit i la CCA, a més de que els relleus es fan amb xofer (com a mínim que condueixi algú descansat) queda clara la necessitat d'incorporar efectius.

Això es pot lligar amb l'augment gradual de les guàrdies “fixes” dels bombers voluntaris. Si falta gent, s'haurà de buscar, però d'aquí a “contractar” sota ma als Bombers Voluntaris per assegurar que vinguin als serveis...
Abans a l'estiu es contractaven un patac d'Auxiliars Forestals, que es repartien de 6 en 6 a cada parc. Poc a poc, parcs de voluntaris no n'han volgut (així poden fer ells les guàrdies sense necessitat de triar plaça a un par a uns quants quilòmetres de casa) ni tenir la responsabilitat d'anar dia si dia no, o si ho han fet alguns (i dic alguns) han aprofitat el dia "lliure" per també fer la guàrdia "fixa" de voluntari.

Als parcs de Professionals, més o menys s'ha mantingut la dotació de "forestalillos", que junt amb els dos que feien la guàrdia complementària sortien als focs forestals i de vegetació.
El problema és que la MD ha servit per tapar davant de bombers, sindicats i opinió pública que falten bombers i les “cobertures” dels Bombers Voluntaris i les Guàrdies d'Estiu dels Professionals han servit (i segueix servint) per tapar que hi ha moments, com l’estiu, que no n'hi ha prou amb la voluntat per tenir el territori cobert, cal contractar més gent, digues Bombers Professionals temporals (per exemple), Auxiliars Forestals, BRIFs, reforços de la UTE GRAF, metges i sanitaris per al GEM, la borsa de treball de Control, magatzem i logística, Taller Radio...

I contractarem gent de segona activitat, NOOOO, que és broma!!!
Per cert, a partir de l'1 de gener de 2013 tot això s'arregla. Però sincerament crec que amb el nou horari  tot seguirà igual. Algú acabarà fotent-se cops de cap contra la paret, per deixar als qui no en saben (ho han demostrat sobradament) decidir/triar sobre coses que no dominen i permetre canvis inútils!

19 comentaris:

Ramon Marti ha dit...

Tant dolents som els voluntaris???Aqui nomes pinteu que volem guanyar calers i no es cert, el que mes volem es una assegurança i uns materials dignes, el que facin quatre no ho hem de pagar tots, perquè de professionals que treballen a mes d'un lloc en conec molts, i això no ho dieu, o tots moros o tots cristians.

Anònim ha dit...

No torneu amb la asegurança teniu 60000 € com els funcionaris (una merda) i aquesta casa ho fa tot amb el cul,que espereu.

Anònim ha dit...

De vegades donen la sensació que només tens ganes de merde, qui te a dit a tu, que els parcs voluntaris, no volem forestals, et recordo que la DG, es va inventat una denúncia d'un forestal, contra un parc de voluntaris i degut a això ara, després de 20 anys, els voluntaris no podem manar, als forestals, no et facis el despistat, que ja saps de que va el tema, no ens culpis a nosaltres, que ja no ens podeu veure

Anònim ha dit...

Les Guardies "fixes" que dieu als Parcs de Voluntaris ja fa molts i molts anys que es fan, es mes molts Parcs de Bombers Vol abans de aterrizar a la Gene ja les feien com a Parcs Municipals a 750 pts l'hora. Si us penseu que tot es pot solucionar a cop de cotracte es que no en teniu ni idea. La Gene al Cap de l'any els Parcs de Vol li costa uns diners i es Normal que durant 3 mesos a l'any en volgui treure un rendiment. Molt de vosaltres quant corrieu el Km i pujaveu la corda per entrar a Bombers els Voluntaris ja feiem campanya , qui sou ara per crticar? Perque no es parla dels Funcionaris exvoluntaris que van puntuar doble i practicament no van haber de fer ni curs basic per entrar a roda de guardia? Resulta que ara tot si val contre els Voluntaris. NO PRENEM la feina a ningu, complementem el Servei i prou , es insostenible un cos de Bombers de 5000 funcionaris, si d'avui per dema s'acaben els Vol tindrieu un problema i acabarieu amb un Parche d'Iturri al braç 1200 eurets al mes torns de 12 i cap a casa!!! que facil es fer demagogia ehhh!!! Els vostres enemics Van amb Traje i corbata no amb una xarretera amb una V a l'espatlla. per cert la MD es una presa de pel, i tinc molt amics funcionaris que fan el Pluri i no els hi tocu els collons cada vegadaque els veig dient que robn llocs de treball, potser que començem a denunciar a l'administracio tots els que fan MD+Pluri a la privada a veure si s'acaba la tonteria ya!!!

Anònim ha dit...

Alfons et felicito per la teva valentia de parlar de segons quins temes. Per qué no parles més del teu colectiu i deixes a la resta de gent tranquila ??. Com es que no dius que si no fos per la MD la gran majoria no faria FORMACIO, explica que quan va un col·legi de visita als parcs de bombers estan 1 o 2 hores i en passeu 6 de MD, explica com és que esteu més pendents d'internet o fer la migdiada que d'una sortida.
Podriem parlar i no parar o sigui que "en todas partes cuecen habas".

Jordi ha dit...

Aquest anonim cobard que ha escrit això, podria informar-se be abans de parlar sobre el tema de la MD i en aquest cas de les escoles.
Per les teves paraules es fàcil detectar que no estas massa lluny d'aquí i que ets un bomber frustrat. Tant valent que ets radere d'una pantalla, et convido a l'hora de la migdiada a que vinguis i expliquis tot això de "cocer habas" i tota aquesta merda que dius. Animat, som aquí mateix.

xavi ha dit...

Anonim, no toquis els collons a l'hora de la migdiada, vine a l'hora del te. Aixì si s'escau et podrem fotre la tetera pel cul.

Mª Rosa Huguet ha dit...

Hola Bon dia,primer de tot aclarir que no tinc cap mena de vinculacio amb els bombers ,ni amb el vostre mundillo,treballo en una fabrica de Guissona com a operaria(no cal dir el nom),per casualitat y arrel del incendi famos de Rasquera vaig fer cap amb aquesta pagina,m'agradaria dir-vos que amb sento decepcionada per els bombers del meu pais,ja que tota la vida us tenia com uns herois,uns companys que us ajudaveu i us tractaveu amb respecte,que moltes vegades treballeu en i viviu situacions limits,per aixo us admirava,pero despres de veure lo podrida que esta la vostra profesio ( entenc que hu heu provocat vosaltres amb els vostres atacs entre companys)el apreci que us tenia i amb sembla que molts altres ciutadans els i passa,esta en minims,per a mi i a la meva familia ens son iguals el voluntaris que els professionals,si alguna vegada tinc algun incident lo que mes m'interesara es que amb pugueu ajudar a solucionarlo,no amb ficsare si sou "V" o "P",i siusplau tan uns com els altres dediqueu-vos a protegirnos i a preparar-vos per feru,i no perdeu el temps critican-vos els uns als altres,que per cert!No us paguem per aixo! i tal i com esta el mon en aquets temps de crisis,us consirero uns homes i unes dones amb molta sort.

M.a ha dit...

Anonim pasat pel parc nosaltres estem a cualsevol hora es la nostra feina, i a 7 € pots vindre a fregar els lavabos que serem un munt de gent,aixo si voluntariament.sou uns pesats-eros
I l,alfons no es fot amb vosaltres ,si no que salteu a la minima,sera peq no esteu be amb vosoltres mateixos.

David ha dit...

Sembla que tota, o gran part de problemàtica està, com sempre, en els diners. Crec que la feina de tot voluntari, en qualsevol àmbit, és valuosa i integradora del teixit social. Per tant, la tasca del Bomber Voluntari també ho és. Per què no feu com la resta de voluntaris? Per què no feu honor, en termes generals, a la definició intrínsica de "Voluntari" i feu la tasca que voleu fer sense cobrar un puto euro? Això us donaria una dignitat que crec, ara per ara, teniu malmesa. Estic d'acord que vosaltres teniu la diferència que us poden activar estant al vostre lloc de treball, i això s'ha de compensar d'alguna manera. Donant els diners que us correspondrien a l'empresari pel qual treballeu, per exemple? Vosaltres podria actuar com a Bombers i ell es veuria "compensada" la vostra absència al lloc de treball; per exemple. El que no trobo cap ni peus és que cobreu, i a sobre sense declarar, pel fet d'estar de retén al Parc. es suposa en aquest cas que no heu abandonat el vostre lloc de treball, si no que teniu festa i esteu de Retén al Parc. Busquem solucions... Jo proposo la que he comentat. Algú pot donar més idees? Però sobre tot, dignifiqueu l'esperit del voluntariat, l'altruïsme. Esteu, però no cobreu, si us plau.

Anònim ha dit...

Estimada Rosa:
El fet de que Bombers Voluntaris,Bombers Professionals, Bombers de 1ª, Bombers de 2ª activitat, Bombers amb MD, Bombers Graf, Grae, etc... estiguin enfadats, i no parin de treure draps bruts, és gràcies als Governs que no tenen cap interes en sol-lucionar 1 PROBLEMA: El de manca de personal, hi apliquen la politica de "divide i venceras". Que com pots comprovar funcione a la perfecció.

Hi et dire, que com a ciutadana te hauria de preocupar si et ve a rescatar un Bomber "Voluntari", o Professional, perque la formació no es la mateixa, perque un 25 de desembre, un 31, un dia de festa major del poble de Bombers V no els trovaran per "venir-te a Salva com tu dius" i provablement vinguin Professionals, que amb tota seguretat tardaran molt més que els voluntaris ja que venen de més lluny. De herois, tan hi han de V com de Professionals, però la disponibilitat no es la mateixa, i el problema com tot en aquesta vida radica en els celos i les enveiges, i cap govern esta dispossat en fer que al ciutada de a peu tingui un Bombers Dignes del nostre Pais, i ens a dividit i ens enfrenta com l'exercit de Pantxo Villa. I de pagar, no cal que en parlis, perque molts companys i amics han deixat la vida, i la vida avui en dia no te preu. Tot i aixi, dema quan estiga de servei i soni l'alarma, pujare al camió lo més rapid posible i segurament que no mirare si em deixo la pell o no pels 4 duros miserables que em paguen. I no mirare si al meu costat tinc un Bomber V, Graf, 1ª, etc... he intentare fer la feina lo millor que ser com bon PROFESSIONAL que sóc. I penso que no se haurien de dir Bombers Voluntaris, ja que Cobren 7 euros la hora, i aixo es el mateix que cobren molts professionals de altres rams, sino per lo que cobren, per la falta de respecte a la resta de VOLUNTARIS DE TOT EL MON que no cobren i ho fan voluntariament. Si fos aixi ens farie-ho tapa la boca a molts. No serieu tans i el govern es veuria obligat a possar més professionals.

Anònim ha dit...

Molt bé David,
La meva proposta es:
1.- que deixin de cobrar, aixines ajudarien al país a superar la crisis.
2.- Que a les empreses que treballen, tinguin algun tipo de benefici fiscal, aixines els Bombers Voluntaris els hi seria més fàcil trobar una feina amb horaris flexibles.
3.- Que es puguin jubilà a la mateixa edat que els Bombers Professionals.
4.- Que tinguin una asegurança per accidents millor que la nostra, per que aixines a lo millor també milloren la nostra que es una PUTA MERDA.
5.- Que en cas de baixa en acte de servei, l'empressa a la qual treballin rebi una compensació economica durant els dies que estigue de baixa, aixines l'empressa podra possar un sustitut sense emprenyarse amb el bomber voluntari.
I per ultim, que mentres cobrin, no es diguin ni es fasin dir BOMBERS VOLUNTARIS, ja que es una falta de respecte, als demes colectius de VOLUNTARIS.

Anònim ha dit...

noi, aqui es demostra el poc professional que ets, amb aquests comentaris, i que la gelosia et mengen per dins ....

Anònim ha dit...

Segur, que tu ets dels voluntaris que te les pagaven, les hores a quatre euros, i ara et rebenta, que les paguin a set

Anònim ha dit...

Jo proposo que facin fora tots els funcionaris, ja que com molt be dius amb molts països la majoria son voluntaris, i que llavors ningú cobres res, soc voluntari i estic totalment d'acord en aquest punt! si fos aixi Catalunya s'estalviaria molts cales en sous!!! i hipòcrites com vosaltres, de passada s'estalviaria gent que fa hores fora de la feina de funcionari, i li pren la possibilitat de treballar amb gent que esta a l'atur!! saps el millor??? m'estalviaria d'estar a pagant foc i veure algun funcionari mirant com treballant els voluntaris per desprès escoltar-lo criticar-los en llocs com aquests!! FEU UN FAVOR A LA SOCIETAT CATALANA..... TOTS ELS VOLUNTARIS/FUNCIONARIS QUE NOMES FEU QUE CRITICAR AL COS.... PLEGEU D´UNA PUTA VEGADA!!! ens fareu un favor a la resta, aneu on us sentiu realitzats i no toqueu mes els collons!! la resta que quedem ja farem el que s'hauria de haver fet fa molt temps!! sumar i treballar per que el cos aconsegueixi arreglar totes les mancances que te la casa a nivell Voluntari/funcionari al mateix temps que la societat noti una millora en tots els aspectes.

Pep ha dit...

Hola gent,
no us queixeu tant que viviu mes be que Deu, cullons, que de bomberets esquian i a la platja estan de baixa, un pilot, com els que feu pluri en negre, que si ho fa tothom no hi haura un puto duro per pagar-vos..

Jordi M. ha dit...

Hola Pep, que n´ets de ruc.

Andreu ha dit...

Aquest últim anonim que faria fora als funcionaris deus ser un altre celos inutil que no ha pogut entrar a bombers. Et recordo que ens ho hem hagut de currar per passar unes probes, aquí ningú regala res. Lo dels amiguismes i el mamoneo ho porteu vosaltres, somerda.

un de una ADF ha dit...

Crec que ho esteu portant massa lluny tot,trobo que sí seguíu El senyor puig i companyia us trepitjarà i farà El que vulgui amb vosaltres,mireu jo formo part de una ADF,ja sé que a alguns no us quèiem massa bé,que per en Puig som l'exèrcit de panxó i vila,i ja no us parlo dels mitjans,que som invisibles per ells(tot i que tant me fot)però una cosa tinc clara,i és que quan vaig a foc,és que qui tinc dientme que tinc de fer no estigui emprenyat amb El del costat.a i per cert de fumuts nosaltres ho estem,que fa Dos anys que no rebem la subvencions per a vehicles,i suposo que ja ens heu vist voltant amb segons quines llaunes,i la subvenció per material de seguretat,500 euros,vaja per un casc i poca cosa mes,ah!i nosaltres no som remunerats però cada anys som mes(sí no vaig equivocat sobre uns 6000)perdent hores de lleure,feina etc...x cert la meva admiració per tots ,i jo personalment cap queixa del tracte rebut x part de vosaltres als incendis,ja que he notat que ens valoreu, i que veieu que com a primera intervenció som necessaris i a mes ens coneixem El territori!