dilluns, 23 d’abril del 2012

Sant Jordi, Bombers i tradicions

Sempre s'ha dit que els cossos que treballem amb risc som una mica curtets de cervell.

La veritat però és que cada cop hi ha més gent amb estudis. Si al començament aquest cos estava ple de paletes i pintors, després va venir la tongada de mecànics, electricistes i soldadors, a la meva promo van començar els enginyers (al 94 els universitaris i recent titulats ho tenien magre per trobar feina) i en l'actualitat tenim la moda dels diplomats en infermeria, que la majoria es treuen el títol mentre ja estan a bombers.

A tots els torns hi ha gent que llegeix, principalment narrativa (INTs i comunicats varis de la casa), però d'altres s'acaben decantant pels llibres de muntanya i d'aventures. Però l'era digital està canviant-nos a tots. Hem passat de llegir revistes d'emergències a estar tot el dia penjats al Facebook. Ara ja no estem tancats davant d'un llibre que sols compartim amb nosaltres mateixos, ara compartim paraules al mur o al xat. És curiós, a bombers cada cop hi ha menys gent que xateja pel Messenger i més al Facebook.
em sobta la dinàmica de l'última setmana... hem passat de comunicar-nos des del PC al mòbil! La culpa la tenen les lletres! Si, avui dia de Sant Jordi calia dir-ho. Als bombers ens agrada complir amb les tradicions.
Els companys ens comuniquem escrivint i llegint! Quanta cultura! Això de l'Apalabrados ha quallat d'allò més. Qui diu que els bombers no tenim cultura? Hi ha companys que tenen obertes fins a 10 partides de l'antic Scrable. I algunes d'elles amb el company de sofà. Hem deixat de quedar-nos adormits després de dinar al davant de la tele, ara estem culturitzats al mateix sofà.


Reconec que hi he jugat algun cop (el Facebook t'ho permet), però la meva BB, per sort, no disposa de l'aplicació. El millor és la capacitat de buscar paraules que tenim, ho he provat en anglès i he guanyat, curiós.

Veus com els bombers som gent de tradicions?
Fa un parell d'anys la novia d'un company, a primera hora del matí, es va posar a la porta del parc i va vendre un grapat de roses als bombers que sortien de guàrdia i un altre grapat als que entràvem... aquell any el viatge d'estudis li vam pagar els bombers.
El drac tira foc pels queixals, i nosaltres som els Cavallers Sant Jordi. La llegenda diu que el cavaller va guanyar al drac, com nosaltres, que gairebé sempre guanyem al foc.
La millor però és la tradició de Setmana Santa, no cal fer dejuni de carn, només cal fer com aquest company, que el Dijous Sant es va clavar un clau a la mà.

Apa, feliç dia de Sant Jordi, i compreu força llibres i roses però compte amb les espines.