dissabte, 21 de gener del 2012

sense pantalons ni dignitat

Tenim als sindicats negociant amb el govern de Catalunya (ho dic així per a que s'entengui que no em queixo d'un determinat color polític).
Els tenim negociant per separat el conveni de presons, el dels policies (fa anys anaven de gris, ara porten una senyera al pit, però segueix sent la "pasma"), el de sanitat i també el de bombers.
Cada cos fa la "guerra" pel seu cantó. Ningú se n'ha adonat?. "divide y vencerás" es deia fa uns anys. Doncs és el que s'està fent en aquest moment important de la història del bombers.

Estem a 4 dies d'un canvi d'horari (de 4 a 5 torns), les retallades de sou (que son generals a tots els sectors, públics i privats), menors prestacions laborals (privilegis?) com son la conciliació familiar o d'altres (que en realitat en tenen dret tots els treballadors, però sols ha acabat aplicant l'administració pública)... la crisi és culpa dels treballadors públics o dels treballadors que abusen de la confiança del seu "pobre amo"...
El fet que entris a negociar i no puguis parlar de sou, es fa estrany. El sou baixarà, és innegociable... i llavors de què parlem? l'horari tampoc, que passa de 4 a 5 torns, sense saber quin dia comença i no sabent que passa a partir de l'1 d'abril. Cony, comença per Setmana Santa! i després ens vindrà si vull anar a la festa Major del meu poble, una boda, comunió, un aniversari... tinc guàrdia? festa? he de demanar una festa o un canvi de guàrdia? o simplement no podré anar-hi perquè no hi haurà festes ni canvis de guàrdia?... Això és més fotut del que sembla. A ulls d'un de fora, que fa festa els caps de setmana i festius no pot entendre què és treballar el dia de Nadal o per la festa major de la teva ciutat. Tens a la família reunida i tu no hi ets. I per la nit tampoc tornaràs, ja serà demà amb el temps just per vestir als nens i portar-los a l'escola, sense fer tard (i si surt un servei de matinada?) perquè la dona també marxa a treballar.
Si no parlem de sou ni d'horaris... parlem de festes? si en tenim 3 i treballem un 30% de festius i no tenim festes durant l'estiu. Perdre'n una és com perdre un petit tresor.
També es pot parlar dels canvis de guàrdia... a no, que me'ls voldràs limitar, COLLONS!. Però si em baixes el sou, em canvies l'horari, perdo les poques festes que tinc i ens limites els canvis de guàrdia, què queda?
I pel que sembla no es pot tallar cap carrer, ni embrutar-lo (fer escuma), ni fer pressió de cap mena... que pot ser motiu per trencar les negociacions.

ahhhhh, hem de negociar si ens posem d'esquena amb els calçotets abaix o de genolls amb la boca oberta. Ara ho entenc.
Sembla com si estiguéssim tornant a l'era de l'esclavatge. Hem de fer el que ens diu l'amo. Perquè no és el mateix tenir al puto amo, que tenir un amo que és un puto.

9 comentaris:

bomblogger ha dit...

Molt bo Alfons!!!

BOMBER SENSE PARC ha dit...

Alfons els sindicats han dit que si a tot , a canvi de ma-xacar als voluntaris , UGT a tragat amb tot a canvi volen els voluntaris fora de la metropolitana nord i de la sud . La DG a dit que si . Els sindicats no sempre representen al treballador .

Anònim ha dit...

Doncs això és una GUARRADA de tractes......vendre als companys voluntaris......uni

Anònim ha dit...

Els voluntaris sempre son la amoneda de canvi tant pels sindicats,com per ladministració.Son leslabo debil amb el qual tothom satreveix.i com han dit tambè som treballadors.aixo si, pels sindicats de menys categoria,vàlids nomes per festes,caps de setmana i dates senyalades.visca catalunya!

Alfons Tormo Vilà ha dit...

I què es negocia? fer fora els voluntaris (o que tinguin un menor paper) a canvi de què?
En què hi guanyem els professionals?
El voluntaris, com en qualsevol model mixt (centreeuropeu) son un complement a la xarxa de parcs professionals. Donen una resposta ràpida a zones del país on és més difícil tenir-hi una gran estructura... però aquest esperit es contradeix a la zona metropolitana, però que segueix sent un bon complement.
El que tampoc ha de servir és per tapar les mancances o les misèries del sistema "reglat".

Apa, a veure si em ve la inspiració pel proper... o haurem de tirar de fons d'armari

Bomber sense parc ha dit...

Alfons i companya , els sindicats han dit que si a tot per fer fora als voluntaris d'algunes regions , tancar parcs , i posar funcionaris a parcs de voluntaris......................segons tinc entès en el nou pla director , els voluntaris no podran fer res que no sigui estar al seu parc , es a dir , fora GEM, ECHO0,USLO, obrir parc per forestals etc.
Fins aquí o trobo ve com a voluntari , perquè el voluntari mai te que tenir un sobresou encobert , si ets voluntari o ets per ajudar a la teva ciutat i rodalies no per fer un treball en brut, i si a la administració li falta personal dons endavant que facin places , que segur que i han molts escaladors, triatletes, i roda mons , actors pornos per calendaris, i aotoplocamats professionals , que tenen ganes d´una nomina, jo hem quedo de voluntari .
El que no pot ser es que vulguin posar funcionaris en un parc de voluntaris i fer fora a aquests mateixos perquè fan mes sortides que molts parc de funcionaris , que a Badalona no acceptin voluntaris desprès de dissoldre el seu cos municipal, en definitiva que el voluntari estigui mangunejat com sempre , ep gran culpa del mateix voluntari per no batallar per el que es seu.
Un altre dia mes.
Alfons has pensat amb allò dels concursos d´escarcel.lació , gracies.
Barça 5- Madrid 0

Alfons Tormo Vilà ha dit...

Em sembla que els primers que no creieu en els voluntaris sou vosaltres mateixos. I ens mireu amb mes recel vosaltres a nosaltres que al reves.
I pel que sembla hi haura 300 BV mes.
http://www.bombersorganya.cat/2012012-nota-premsa-pressupost-interior

aspirant ha dit...

Home Alfons, no se al teu torn/parc, però hi ha molts parcs de professionals que no poden/volen veure voluntaris.....i és una llàstima perquè al igual que en el món dels professionals, hi ha voluntaris que valen molt la pena.

Anònim ha dit...

La ignorància és molt atrevida. Què fàcil és parlar de rumors sense tenir ni ideia.
I si tant a favor esteu del voluntariat doncs res, que ho sigui tothom: metges, policies, forners, taxistes...
Si de veritat fan tanta falta els voluntaris (conductors, USLO,etc...) que convoquin places i contractin a algú, amb unes proves obertes a tothom, amb un contracte, seguretat social...
Així alguns deixarem d'estar a l'atur o treballar en precari.
es que vaja tela!